Vi trivs i Peniscola, Valencia, Spanien

Vi har börjat tänka på hemfärden och börjat dra oss så sakta norrut. Det blev ett stopp i vackra staden Peniscola där vi fått tips om en väldigt fin camping. Här bor vi alldeles vid havet med långa sandstränder och en fin strandpromenad där vi hundar gärna traskar fram och tillbaka på dagarna.
Det är gångavstånd in till den lilla staden som är väl värd ett besök där den ligger uppe på en kulle. Vindlande gränder, små serveringar och underbar havsutsikt bjuds man på. Uppe på kullen ligger en gammal befästning/slott byggt av riddare på 1200-1300-talet  och senare påvens residens på 1400-talet. Mycket välbevarat och en fin utflykt då det  från dess tak bjuder en härlig utsikt över land och hav.
Här ser ni staden på avstånd......
 
Utsikt från slottets tak...... Vackert eller hur?
 
Varma dagar är det skönt att vandra i skuggiga gränder och se på de mysiga husen. Vem bor där tro?
 
Vi har en matte som på varje plats hittar katter hon bekymrar sig för..... Tyvärr är det både i Sverige och i Europa ett vanligt problem att människor inte ser katters värde och kastrerar och id-märker sina husdjur. Resultatet blir hemlösa och förvildade katter som far väldigt illa. Denna lilla sötnos hade dock ett hem tillsammans med sin kattmamma och fick åtminstone mat och en trygg plats att leva på.
 
Sen är det ju typiskt att matte och husse alltid hittar campingar och ställplatser som har hunddusch! Tror ni inte de tvingat mig att tvätta mig med schampoo idag igen...... Det gillar jag verkligen inte! Men när jag torkat kan det väl gå an, alla andra gäster som går förbi klappar mig och säger jag har mjuk och härlig päls.......
 
 
 

Kommentera här: