Ställplats i Baume Les Dames, Frankrike

Fin och enkel ställplats vid kanalen i Baume Les Dames. Ligger mycket vackert med bergen bakom sig och kanalen nedanför. Nära promenadavstånd in till byn med restauranger och butiker. Bagaren kommer varje morgon och säljer bröd.
Tillgång till spillvatten, toatömning samt färskvattenpåfyllnad. Det finns fritt tvättrum och toalett. Dusch betalas med mynt i automat.
 
Vi betalade 11 Euro, då ingick el.
 
Koordinater: N 47 20.397´
                         E 006 21.484´
 
Närmaste adress: 29 Le Quai Du Canal, 25100 Baume- Les-Dames, Frankrike
( Nära väg D 673)
 
 

God sömn i Baume Les Dames, Frankrike

Det är tröttsamt att vara på resande tass..... Så vi tar pauser emellanåt när vi hittar någon fin plats. Frankrike är ett bra husbilsland, för de har ställplatser för husbilar i nästan varje by. Vi övernattade vid kanalen i Baume Les Dames, där var det finfint för två resande hundar! Ja, matte och husse tyckte också det var bra, så de sov gott de med. Vi gav oss ut och tittade på omgivningarna och tog en rejäl promenad innan solen gick ner. Skönt när man rest hela dagen! Vi fick fina vyer längs kanalen Doubs.
 Det låg så fina trädgårdar vid husen längs vattnet. I en av dem hittade vi den här fina kattinstallationen. Visst var den häftig? Klättrande katt.......
 Vi ser så mycket fint längs vägarna när vi kör. Jag som är en van husbilshund älskar att åka bil. Jag ligger och tittar ut mest hela tiden. Ibland får vi stanna bara för att det är så vackert utanför att vi måste ge oss ut och titta! Här njöt vi av jordbrukslandskap och vindkraftverk efter övernattningen då vi lämnat  den lilla franska byn....
 

Camping i Tournon sur Rhone, söder om Lyon, Frankrike

Bra camping "Camping de Tournon", belägen mycket vackert vid floden Rhones kant i byn Tournon sur Rhone. Fin utgångspunkt för vandringar, vinprovning eller cykling. Vackra gamla stadskvarter att besöka, fina restauranger och butiker. 
Tillgång till spillvatten och toatömning, färskvattenpåfyllnad, tvättmaskin m.m. Hyfsade hygienutrymmen.
 
Vi betalade 16 Euro per natt, då ingick el och wifi. Öppen året runt.
 
Koordinater: N 45 04.297´
                        E 004 49.653´
 
Närmaste adress: 1 Promenade Roche, Defrance, Frankrike.
(Ligger precis vid väg D86.)