Fina höstdagar i Travemunde, Tyskland

Innan vi lämnade Tyskland stannade vi några dagar i härliga Travemunde. Här trivs en husbilshund fint! Massor av kompisar att hälsa på och långa promenader längs den vackra strandpromenaden och kajen. Det är gott om fina uteserveringar och affärer att titta i. Här en bild från centrum!
 Kolla vilket tjusigt skepp vi såg under vår lite disiga morgonpromenad....
Vi brukar stå på den fina ställplatsen i fiskehamnen, den ligger centralt och har goda matställen alldeles i närheten. I år hade vi en ovanligt vacker granne i bilen bredvid..... Hon verkade dock inte vara så förtjust i hundar, men hon tittade gärna på oss genom fönstret när vi hoppade runt och skällde!
 Den härliga stranden där vi stannade för lite gluhwein...... Och vatten till oss fyrbenta förstås!
 
 
 
 

Ställplats Idstein, Hessen, Tyskland

Fin och lugn ställplats belägen vid ett större grönområde med möjlighet till promenader och löpning. Endast en kort bit att köra från badet Tournesol. Vid ställplatsen finns det café och bowling, samt ett fint värdshus med god mat.
Möjlighet till spillvatten och toatömning, samt färskvattenpåfyllnad.
Vi betalade 10 euro per natt, betalas till personal på morgonen. El kostade 1 Euro för 8 timmar, och betalades i automat.
 
Koordinater: N 50 13.061´
                         E 008 16.724´
Närmaste adress: Himmelsbornweg1, Idstein, Tyskland.
 

Mera bad längs vägen i Tyskland

Vi passar oftast på att besöka några fina bad när vi kör genom Tyskland. Det är både mysigt och skönt att få paus från körandet, och i detta vackra land har man verkligen lyckats med att bygga fina badhus. Både vanliga simhallar och kurbad har oftast både inom och utomhusbassänger med varmvatten! Härligt att se hösthimlen ovanför och andas frisk luft medan man ligger i varmvatten och flyter....
Vi stannade till på badet Tournesol beläget i lilla staden Idstein och blev inte besvikna! Härliga bad och bastulandskap fanns det. Sen blev det en god lunch på den fina restaurangen också.
 Tid för mig....... Härligt!
 
Idstein ligger i Hessen och badet hittar ni alldeles bredvid autobahn, väg 3. Adressen är Weldertsrasse 7, 65510 Idstein. Koordinater: N 50 13.309´E 008 15.330´