Camping i Nazaré, Norr om Lissabon, Portugal

Mycket fin camping" Vale Paraiso" belägen i kuperad terräng strax norr staden Nazaré. Gångavstånd in till centrum (nedförsbackar dit), annars går bussen precis utanför. 
På campingen finns restaurang, bar, supermarket och fint poolområde.
Tillgång till spillvatten och toatömning, vattenpåfyllnad, tvättmaskin m.m. Mycket fina hygienutrymmen.
 
Vi betalade 16 Euro per natt (med internationellt campingkort ACSI), då ingick el och wifi.
 
Koordinater: N 39 37.150´
                        W 009 03.468´
 
Närmaste adress: N242, 2450-138 Nazaré, Portugal
 
 
 
 
 
 

Hunddusch i Nazaré, Portugal

Neeeej, usch och tvi! Nu står vi på ett ställe där det till och med finns särskild dusch för oss fyrbenta!  Sur blir jag över såna påhitt....Passar på att visa tänderna för de tvåbenta.Grrrrrr!
 Om man bortser från att det ska tvättas pälsar mest i tid och otid har jag det  väldigt bra. Vi står på promenadavstånd utanför vackra staden Nazaré, vid kusten norr om Lissabon. Här finns härliga sandstränder, brusande hav och vackra gränder att strosa igenom.  Inne i staden kan man ta linbanan upp till  Sitio, en äldre stadsdel belägen längst ute på en klippa. Fantastisk och hisnande utsikt!  Värt att berätta är att hundar får åka med upp om de sitter i bur. Och det finns att låna på plats för vovvar i alla olika storlekar.... Svansvift på det...
 
Nere i staden sträcker sig en lång strandpromenad där man kan köpa torkad fisk direkt från ställningarna den hänger på. Vill man inte det så är det bara att knalla tvärs  över gatan och avnjuta fisken tillagad på någon av  de små restaurangerna medan man blickar ut över havet .....
 
 
 

Camping, Costa Nova, Aveiro, Portugal

Mycket fin camping "Costa Nova" belägen på landtungan mellan hav  och flod. Fantastiskt strandläge och nära in till mindre orten Costa Nova liksom till större staden Aveira.  
Restauranger och barer finns i närheten. 
Tillgång till spillvatten och toatömning, vattenpåfyllnad, tvättmaskin m.m. Fina hygienutrymmen.
 
Vi betalade 20 Euro per natt, då ingick el och wifi (i baren).
 
Koordinater: N 40 35.993´
                         W 008 45.079´
 
Närmaste adress: M592, 3830 Ilhavo, Portugal