Camping i Santa Elena, Andalusien. Spanien

Fin och välskött camping "Despenaperros" i byn Santa Elena. Ligger någon km från väg A4, lätt att stanna för en övernattning . Campingen är belägen i ett naturvårdsområde och är populär för de som sysslar med äventyrssport, ridning eller vandring.
På plats finns butik, restaurang, pool m.m.
Det finns tillgång till färskvatten, samt spillvatten och toatömning.
Vi betalade 17 Euro per natt (med ACSI-kort), då ingick el.
 
Koordinater: N 38 20.620`
                    V 003 32.002`
Adress: Calle Infantila Elena, Santa Elena, Spanien
 
 
 

Camping vid Lake Caspe, Zaragoza, Spanien

 (Mycket fin och välskött camping med naturskönt läge. Lämplig för vattensport och fiske eller varför inte en vilodag?
Fin insjö med stenstrand att bada i. På campen finns stor pool lämplig för simning, liksom en fin barnpool. Även restaurang, bar och liten affär. Man kan äta en enklare tre-rätters med vin för 12 Euro...
Tillgång finns till färskvatten, toa och spillvattentömning.
 
Vi betalade 17 Euro per natt ( med ACSI-kort), då ingick el.
 
Koordinater: N 41 17.380´
                    O 000 03.450´
Adress: Carretera National 211 (OBS! Har inget husnummer, men ligger längs väg N 211), Caspe
 
 

Vilodag vid insjön Lake Caspe, nära Zaragoza,Spanien

Gäsp..... Man kan inte bara åka och åka, utan en vilodag emellanåt. En husbilshund vill ha omväxling på dagarna! Vi bestämde oss för att ha en riktig latdag vid den vackra insjön utanför Caspe. Matte är väldigt förtjust både i spansk landsbygd och spanskt högland. De flesta förknippar kanske Spanien med medelhavet och rödbrända turister, men oj vad mycket annat det finns att besöka!
 Sen är det en fördel för oss hundar att få bada i sötvatten.....Inget salt och inget duschande efteråt! Det gillar vi förstås...... Sjön är egentligen en slags fördämning av floden Ebro och innehåller gott om fisk, vilket gör den populär hos fiskare. Även vattensport kan idkas och har man inte egen utrustning med sig så finns det att hyra.
För oss var det  dock det lugna och stillsamma läget i naturen som lockade.
 Vi letar som ni kanske förstått alltid efter lite djurliv. Här fann vi till vår förtjusning att sjön innehöll gott om sötvattenskräftor. Det har vi själva hemma i vår stora trädgårdsdamm, skillnaden är att flera av våra egna kräftor är tama! De brukar äta fiskmat ur mattes och husses händer. Vi hundar är nyfikna men för övrigt avvaktande mot dessa djur...... Salt plaskade lite efter kräftorna i sjön, men sen ville hon mest bara bada för att svalka sig. En hund som jag håller mig däremot långt från vatten....Usch för att få vatten i min fina svarta päls!
Vi hittade sedan en annan fin liten krabat.... En sk "Vårtbitare". De är beigefärgade här, hemma i Sverige har vi mest sett illgröna sådana..... De ser allt lite lustiga ut!