Ställplats i Bad Schwartau, Tyskland

Liten och enkel ställplats belägen nära A1. En mil in till Lubeck och ca två till Travemunde. Ligger på gångavstånd från Thermalbadet Holstein-Therme och även från den lilla stadens centrum. Stor hundrastgård (äng) ligger nedanför ställplatsen.
Det finns tillgång till spillvatten och toatömning utan kostnad. Vatten finns mot avgift, liksom el som kostade 1 Euro för 8 timmar.
Lugnt och fint nattetid.
OBS! Ta med mynt, allt betalas i myntautomat!
 
Vi betalade 5 Euro per natt.
 
Koordinater: N 53 55.433´
                    E 010 41.877´
Närmsta adress: Töpferberg 2, 23611 Bad Schwartau. ( Gatan det ligger på heter Riesenbusch)
 

Regn och varma bad i Bad Schwartau, Tyskland

 
Hej igen! Nu har vi haft några regniga dagar i Nordtyskland, usch! Då måste jag tvätta tassarna varje gång jag kommer in i husbilen efter promenaden,  tycker husse och matte. De är verkligen tjatiga ibland med sin städning......
Eftersom vädret var dåligt passade de på att njuta av varma bad på anläggningen Holstein-Therme, som ligger centralt i den lilla orten Bad Schwartau. Det är ca en mil från Lubeck och två från Travemunde, och där finns en liten och billig ställplats på gångavstånd från badet.
Vattnet i badet är mineral och jodrikt, och det pumpas upp från en källa på 348 meters djup. Det värms sedan upp till 29-34 grader beroende på vilken bassäng det gäller. Det finns både inom och utomhusbad att nyttja året om. Härligt att simma utomhus i det varma vattnet en regnig morgon tycker vi!
Som vid de flesta tyska thermalbad hade man även här en fantastiskt vacker kurpark att strosa runt i. Snirklande promenadstigar, en liten sjö, en sprudlande å och uppväxta alléer var fint för en liten hund att gå på upptäcksfärd i. Självklart träffade jag även några tyska fyrbenta mädchen som jag charmade med mitt svansvift! 
Här ser ni en del av den fina sjön ute i parken. Inte dumt alls!
 Vi hade tur så det klarnade upp senare under dagen. Då blev det ännu mer promenerande efter att matte och husse plaskat färdigt i varmvattnet. Vi upptäckte fler stigar i kurparken och tittade även på den lilla staden. Den var mysig och hade flera bra restauranger och säkert bra shopping. Vi var där på en söndag så affärerna var stängda, men vi såg ju hur många där fanns!
 Det här var en bra plats att stanna och vila lite på, i och med det nära läget till A1 samt Travemunde och Lubeck. Man kan ju behöva lite paus från resandet ibland!  Här delar vi med oss av ännu en bild från den grönskande parken. Vart leder denna bron tro? 
 

Ställplats Lubeck, Tyskland

Enklare ställplats belägen vid en sportanläggning, Ser inte mycket ut för världen då man kommer dit, men hade fantastiskt fina duschar och all service man behöver. Ligger intill en restaurang med café och har gångavstånd till affären. Bussen in till centrum går precis utanför och man når gamla stan på 10 minuter. Det är linje 12, gå av vid konserhuset så når ni gågatorna direkt!
Tillgång finns till färskvatten och el. (ingår i priset). Möjlighet till spillvatten och toatömning. Dusch betalas i myntautomat, kostar 1 Euro.
 
Vi betalade 11 Euro per natt, då ingick el och wifi.
 
Adress: An der Hulshorst 9, 23568 Lubeck.