Härlig helg i Travemunde, Tyskland

Så har mina tassar återigen traskat runt i Travemunde! Här trivs jag bra för det finns en lång stads och strandpromenad där man kan hälsa på en massa fyrbenta kompisar när man är ute och går. Trots att det nu är oktober och ovanligt kallt här, är ändå alla uteserveringar öppna. Där stannar vi till ibland och dricker lite gluhwein och äter currywurst. Ja, det är i och för sig mest matte och husse som dricker och jag som äter..... Svansvift! Här ser ni ett litet hus jag promenerat  förbi idag..........
 
Vi hann även besöka kyrkan som var byggd på 1200-talet, ombyggd på 1500-talet efter en brand.
 
 
Travemunde har en levande fiskehamn "fishereihafen" där det säljs fisk direkt från båtarna varje dag.  Har man inte lust att tillaga fisken själv, ligger det längs kajen små enklare matställen som serverar havets delikatesser i alla möjliga olika former. Rekommenderas absolut ett besök här! Mums!
Tyvärr hade vi lite dåligt väder igår..... Då tyckte matte att vi skulle ha regnoveraller på oss så vi inte drog in grus i husbilen. Suck......... Ni ser ju här på Salts min vad hon tyckte om det påhittet!
 
På ställplatsen i fiskehamnen har vi varit många gånger tidigare. Här finns en ilsken vaktkatt som bor i receptionen. Hon har egen kattlucka och går in och ut som hon vill minsann! Nu när vi kom hit passade vi på att hälsa på henne igen. Hon var sig lik! Mådde finfint och var lika sur och ilsken som tidigare år. Hundar jagar hon så det är bara matte som envisas med att klappa henne. Precis som alltid fick matte sig ett bett i handen.... Hon får skylla sig själv tycker jag!
 
 

Kommentera här: