Vinterresa & nyår i Järvsö, Hälsingland

Hej alla vänner! Nu har jag firat jul ordentligt med god mat till både två och fyrbenta. Vi firar som vanligt med att ta husbilen till våra släktingar över jul, för att sedan åka raka spåret till fjäll och snö!
Så här fina var vi hundar på julafton. Inte illa va?
 
På annandagen for vi vidare norrut.. I år tänkte vi prova ett nytt ställe men det var inte lätt att få plats då de flesta vintercampingar redan var fullbokade sedan länge. Slutligen blev det Järvsö och Järvsöbacken som blev vårt mål.
Och det blev succé tycker vi! Här finns hela 20 backar och 8 liftar. Campingen ligger precis mitt i backen så nära har vi både till åkning och restaurang. Sen finns det ju lite att titta på nere i byn också. Vad sägs om Lill-Babs utställning med fint café? Eller Järvzoo med nordens största vilthägn?
 
Så här fin utsikt har vi uppifrån berget!
 
Härbren finns det gott om häruppe och vi bor grannar med ett lokalt bryggeri! Hur häftigt är inte det.... God öl gör de också!
 
Vi var en dag på Lill-Babs utställningen och passade på att även få en god fika i Lill-Babs caffär. Både gott och underhållande! Vem minns inte låtar och fantastiska kreationer från hennes långa karriär? 
 
 
 
 Järvzoo var även det värt ett besök. Ett mycket välskött vilthägn, störst i Norden! Man vandrar upp och ner längs berget via en tre kilpmeter lång trätrottoar. Här finns endast djur som lever naturligt vid dessa breddgrader. Björn, järv, lo, älg, ren, räv, uggla och hök var bara några av alla fantastiska djur man kunde se.
Här ser ni Lappuggla och Järv!
 
 

Kommentarer:

1 Siv Åkesson:

Så härligt det ser ut, följer era resor och ser tips var man kan styra nosen åt för håll. Tack och God fortsättning på 2017. Kör försiktigt 👍❤

Svar: Voff! Ja, det är viktigt att åka dit vi fyrbenta också trivs! God fortsättning ni med. Kanske ses vi längs vägarna.......
Chili

Kommentera här: