Överraskade i Tournon sur Rhone, Frankrike

Wow! Vad det blir bra ibland när vi av en slump hamnar på något ställe vi inte planerat att åka till. Vi står nu i franska kanalstaden Tournon sur Rhone, söder om Lyon och har det fantastiskt bra igen!
Staden ligger alldeles på kanten till floden Rhone och via en vacker promenadbro kan man ta sig till lilla byn på andra sidan vattnet, Tain-l´Hermitage.
Vi har varit ute och promenerat och undersökt omgivningarna under kvällen. Det visade sig att det var ett kringresande tivoli på besök, så det gick vi och nosade på! Roligt med många barn för oss vovvar, det betyder nämligen många klappar! 
 Staden innehåll massor av gammal bebyggelse, med vackra hus och smala små gränder. Det fanns fullt av mysiga restauranger och små butiker att titta i. Man kan ju alltid kika in i en fransk ostaffär och sniffa sig fram till den godaste osten......
 Vi var inte nödbedda att promenera ut på den vackra gamla bron över Rhone som förbinder de två små städerna. En mycket vacker väg att gå. Man ser flodens mäktiga vatten under sig, dess broar i fjärran och båda orternas silhuett uppe på land. 
Här ser ni floden Rhone och nästa bro söderut.....
Här ser ni mig sittande på bron. Tjusig är jag som vanligt....... Jag får visa Salt hur man går på broar över vatten, för hon är lite feg ibland. Av någon anledning tycker hon det är läskigt när hon ser vatten under sig genom springorna mellan träplankorna på broar och liknande. Men jag är tuffare och van vid det mesta!
 
 

Kommentera här: