Varma och lata dagar i Almerimar, Spanien

Ojojoj, nu har vi bytt Pyrenéernas friska luft mot hettan i spanska Almerimar. Det är en söt liten stad som ligger en halvtimme söder om Almeria. När vi kom hit var det hela 32 grader varmt, men idag har det "bara" varit 28......... Vi står på ställplatsen nere i hamnen och har utsikt över stranden på ena sidan och väldigt fina båtar vid kaj på andra sidan. Vi träffade en engelsman som bor i sin båt här, och han berättade att det inte var precis billigt med båtplats härnere. I Almerimar kostar en säsongsplats 7300 Euro, men han berättade att på andra ställen kan det kosta 22000 Euro! Jösses säger denna hunden, det gäller då att ha pengar i plånboken.....
 Vi har trotsat värmen och promenerat runt i omgivningarna. Det dyker alltid upp något spännande att titta på. Igår red en flicka runt på stranden och tränade dressyr med sin fina Andalusierhäst. Det var riktigt roligt att stå och titta på henne en stund.Imponerande vilket samspel häst och ryttare hade!
 Det är trevliga kvarter här i hamnen. Restauranger och barer är det gott om och de har rikligt med besökare. Man kan hitta mat för alla smaker och törstig behöver man inte bli...... Vill man svinga de lurviga finns det även några nattklubbar. Den som ligger närmast hamnen hade häromdagen öppet till kl.05 och det hördes långväga omkring! De spelade så högt att alla husbilarna på ställplatsen vibrerade. I varenda en satt människor vakna eftersom det var omöjligt att sova. Men, det hör resandet till att det händer saker tycker vi, så vi satt uppe och tog oss en drink medan vi stampade takten med tassarna ...... Ett och annat svansvift blev det med!
 Här finns en vacker strandpromenad där spanjorerna dyker upp på kvällarna för att motionera. De vandrar fram o tillbaka och diskuterar livligt olika spörsmål. Matte gillar att tjuvlyssna så idag har vi fått höra om värmen, om det parlamentariska läget samt drottning Letizias utseende.Tydligen var hon TV journalist tidigare och de damerna vi tjuvlyssnade på tyckte inte riktigt hon dög som konungagemål....Rafflande nyheter eller hur?
 När vi vandrat runt för länge i hettan tycker vi att vi blir vi alldeles för varma i pälsen. Då sätter vi oss på tvären och vägrar att gå en enda tass till. Husse är oftast den som ger upp först av de tvåbenta när vi strejkar. Han tycker synd om oss och bär oss i famnen istället. Vi vet minsann hur vi ska göra!
Sen har vi våra knep för att må bra när solen gassar. Vad sägs om en dusch på stranden, en siesta i skuggan under en palm eller en frozen youghurt i glassbaren? En husbilshund vill ju leva livet njutandes av livets goda!
 
 
 


Kommentera här: