Slingrig körning med utsikt i Pyrenèerna

Voff och hej! Både de tvåbenta och vi hundar är ju mycket förtjusta i att köra över Pyrenéerna. Visserligen kan det vara en del svängande då vägarna slingrar sig upp eller ner för höjderna, men utsikten och allt annat som finns att titta på gör att man sitter slagen i häpnad.
Då vi lämnade ställplatsen vid Lac de Fabréges visste vi att lite längre fram mot spanska gränsen kör man genom ett naturvårdsområde. Vi körde tidigt och stannade där för frukost och vandring. Ni måste få se hur vackert där är så här kommer fler bilder från bergen......
Det kan man kalla utsikt, eller hur?
Tänk att det finns så många olika magiska platser här.... Det blev, som ni säkert förstår, en lång frukost. Även här förflyttade man får inför hösten, så vi hundar hade underhållningen klar. Lite klättrande så tassarna fick jobba blev det också.
 När vi sedan körde vidare kom vi snart in i Spanien. Det är intressant att se hur landskapet förändras efter hand. Från grönska och berg, till torra marker och sandsten. Det ligger en del skidorter på spanska sidan med, men jag tror inte deras backar är lika höga som den vid Lac de Fabréges. Däremot var det fullt av folk som handlade rödvin på första butiken efter gränsen. Kanske var det Rioja de skulle ha?
Här en bild från franska sidan.....
 Sedan efter en kort körning över landsgränsen ändrar vyerna karaktär. Här den spanska sidan. Fina vyer på båda sidor eller hur?
 
 

Kommentera här: