Njutning i Banos de Fortuna, Spanien

Morrrrrrr! Grrrrrr! Nu har de tvåbenta hittat på dumheter igen. De har envisats med att åka till ett thermalbad som ligger i närheten av Murcia. Här badade man redan på romartiden eftersom det bubblar upp vatten ur jorden som håller hela 56 grader. Det är uppbyggt en hel kurort kring de varma källorna och vi stod på " Camping La Fuente" som även har hotell, restaurang och en jättefin badanläggning. Det finns dessutom flera olika bad uppe i byn, och man kan se de människor som är på kur och rehabilitering vandra fram i vita badrockar mellan de kulört färgade husen. Här finns det läkare och sjukgymnaster på plats och man behandlar olika åkommor, såsom reumatism, artros och astma.
På campens poolområde finns 4 olika pooler som håller 35 grader, vattenfall, vattenmassage, jetströmmar och (naturligtvis) en bar....Många stannar en längre tid för rekreation och välmående. Inte dumt alls tyckte mina människor! 
Vi fyrbenta fick inte följa med in på spa, men vi gick långa promenader och hittade egna vatten att bada i. Bland annat ett gamalt vattenhål där de bofasta en gång i tiden gick och tvättade. Det finns även lämnigar av de uråldriga romerska baden som man kan besöka om intresse finns. Visst är det spännande med historia?
 När vi kom hit och gick ur husbilen för en promenad fick både jag och Salt en chock! Mittemot oss bodde 11 hundar som var på längre besök med sina brittiska ägare. Jösses, när de började skälla allihop ekade det i öronen .... Vi blev så paffa att vi inte sa ett ljud alls. Det tyckte matte var strålande och menade att vi är två bjäbbiga fjantar i vanliga fall, som gott kan få lite mothugg. Nu har jag blängt surt på både henne och grannarna i flera dagar. Jag känner mig faktiskt förolämpad! Höjden av fräckhet var när matte och husse bjöd in några av hundarna att bada i våran egen pool. Tur att vi ska åka härifrån imorgon, annars hade jag fått fundera på att flytta till en annan husbil!
Någon måtta får det faktiskt vara.....
 
I den här regionen finns det väldigt fina vandringsleder där man möter en vacker och vidsträckt natur. För oss blev det ingen vandring på det seriösa viset eftersom det var alldeles för varmt. Hela 32 grader har det varit på dagarna..... Då får det bli dopp i plaskpoolen och siesta i skuggan istället under dagens värsta timmar. 
Jag avslutar med att visa er en bild på byns vackra kyrka. Många hus här är målade i olika starka kulörer, ett fint avbräck mot det steniga landskapet tyckte vi.
 
 
 

Kommentarer:

1 Anonym:

Häftigt med badet. Ditt skulle jag oxå vilja åka! Om man ska flyga dit vart ska man hoppa av då o vad hette stället?

Svar: Voff! Skulle tro man flyger till Alicante. Sen går det fort med bil, ca 7 mil.
Los Banos de Fortuna heter det. Campingen/ bungalows La Fuente.
Chili

Kommentera här: