Flodutsikt i Thionville, Frankrike

Vi körde vidare från tyska Greven eftersom matte ville stå några nätter i Moseldalen. Efter en kort tur in i Luxembourg för att tanka, ( skiljer 0,4 Euro från franska priser, alltså mer än 4 kr litern!) kom vi fram till Thionville som ligger precis vid Mosels flodbankar. På andra sidan vattnet ligger staden Yutz, bara att knata över bron så är man där. Vi hade sån tur att vi hamnade mitt i någon sorts festival som försiggick alldeles utanför campingen, med serveringar precis i vattenkanten. Där satt vi och njöt av utsikten!
 
Efter en god natts sömn blev det en vandring runt staden. Det finns alltid mycket att nosa på för mig och lilla Salt. Och vackra hundflickor naturligtvis......  Fina parker och grönska hittade vi lite varstans, det känns ju alltid friskt att promenera i såna områden.
 
Vi tyckte de hade så fina brandposter i staden, så de blev fotograferade av matte. Sen var hon sträng och förbjöd mig att kissa på dom, har ni hört så fräckt! Ja, ja, ibland så lyder jag faktiskt......
I de flesta byar och städer i Frankrike minns man andra världskriget väl fortfarande. Man har minnesmärken och monument över de som stupade och över berfrielsen som skedde när de allierade kom. Än idag lägger man blommor och minns det som skett i historien. Det imponerar stort på matte som tycker det är viktigt att minnas vad som skett för att kunna förstå nutiden.
 
 
Campingen där vi övernattade hade några pikanta detaljer..... Damen som stod för den hade tydligen fullkomligt dille på att sticka! Varenda stolpe var inklädd i färggranna kreationer. Det var faktiskt ganska häftigt att beskåda...... Tydligen hade flera dagstidningar skrivit artiklar om detta, vi blev visade flera urklipp som damen sparat.

 

 
Både jag och Salt är riktiga barhundar...... Vi gillar att sitta och titta på omgivningen, ibland ser vi något roligt vi kan skälla på dessutom. Jag avslutar dagens inlägg med en bild på Salt som njuter på serveringen vid Mosels strand.... Voff!
 

Kommentera här: