Utsikt och god mat uppe i bergen runt Altea

Voff och hej!
Ni må tro att vi har utnyttjat vår hyrda bil. Många utflykter har det blivit och mycket god mat har vi ätit.
Under vårt besök här under förra hösten blev vi visade en fantastisk restaurang "Verd i Vent" i Masserof. Den ligger längs vindlande små vägar mitt ute i ödemarken, högt upp i bergen. 
Här njuter man av utsikten på både dit och hemväg, och smörjer kråset med deras 5-rätters meny. Vin ingår till det facila priset av 20 Euro per person!
 Här är alltid fullt då restaurangen är ett mycket populärt utflyktsmål. Att boka bord i förväg rekommenderas. De har bara öppet på eftermiddagarna mellan 13-17. Men, att äta sig igenom det som serveras tar tid, så räkna med några timmars besök. Vid 15-tiden kommer det trubadurer och underhåller med både sång och musik. Spanska visor såklart!
 På vår väg till restaurangen passade vi på att göra ett stopp i byn Xaló. Den är mysig att kika runt i, och kommer ni på en lördag är det marknad längs floden. Annars säljs här en del antikviteter och annat smått och gott. Vi tog oss en Cafe Cortado i baren för att sedan titta på de smidade konstverken utanför turistbyrån. 
 När vi efter restaurangbesöket proppmätta skulle köra ner igen tog vi den slingrande vägen Cv 749 över Serra de Bérnia i Ferrer. Här kan man stanna på flera ställen och njuta av utsikten över berg och hav. Var beredd på en smal och slingrande väg! Hisnande på sina ställen...... Här ser ni en vy ut mot havet med Calpe och dess karakteristiska klippa!
 När vi ändå är inne på restaurangtemat med god mat kombinerat med vacker utsikt, får jag även berätta om restaurangen "Coll de Rates". Denna ligger längs väg Cv-715 nära byn Parcent. Även här njuter man av färden upp med fina stopp för utsiktens skull. Strax bortom restaurangen ligger en utsiktsplats. Förutom de vackra vyerna kan man även studera de svettiga och trötta vandrarna som kommer längs vandringsleden. Tokiga cyklister finns det även gott om......
Här sitter jag och spanar in utsikten utanför restaurangen! Inte så tokig, eller hur?
 Restaurangen är tysk och vi har fått till oss att många åker hit för de stora snitzlarnas skull... Nu är just denna maträtt inte våra tvåbentas favorit, men matte åt goda musslor och husse åt tomatsoppa som de var mycket nöjda med. Vi tog oss sedan en vacker promenad längs grusvägen utanför. Alldeles underbart för en vacker hund som jag!
 Under våra rundfärder passade vi också på att besöka Guadelest. Där har vi varit tidigare och även skrivit om det här. Men, det är väl värt att återbesöka denna gamla befästning. Vägen upp till det gamla fortet slingrar sig fram genom landskapet. Vid ankomst får man en hisnande utsikt över bergen och vattenreservoaren nedanför. Redan på 1200-talet fanns det bebyggelse här och det var då familjen Sarriá som styrde. Sedan har diverse lokala härskare styrt över området. Idag är det en välbesökt turistattraktion som existerar sida vid sida med lokalbefolkningen. Det ligger tex en skola uppe på själva platån. 
Här finns gott om butiker för den shoppingsugna liksom restauranger för den hungrige. Men vii tycker allra bäst om utsikten!
 Om ni kommer hit på besök bör ni titta in i den lilla kyrkan. Som de flesta spanska kyrkor är den vacker med tjusiga utsmyckningar. Denna gång lade vi märke till denna staty, en herde med sin fyrbenta trotjänare.....Tänk, man hittar något nytt varje gång!
 När vi körde ner från fortet tog vi den mindre vägen CV-755. Den slingrar sig vackert fram i landskapet och efter ca 7 kms färd kommer man till en bra spansk restaurang " El Riu" samt ett historiskt motorcykelmuseum "Museo Vehiculos Historicos Valle de Guadelest". Kan vara värt ett besök! Restaurangen är populär på eftermiddagarna, så det kan vara väntetid för att få ett bord. Utanför ligger en utomhusförsäljning med lokala produkter såsom vin, likör, marmelader, olika inläggningar m.m. 
Vi köpte både färska fikon och apelsinlikör. Mums!
 Vi avslutar detta inlägg med en bild på mig och Salt. Visst kan vi posera vackert när vi är på det humöret? Tjusiga fotomodeller är vi tycker jag!
 
 
 
 
 

Kommentera här: