Underbara dagar i favoritstaden Altea, Spanien

Hej kära vänner! Nu står vi sedan två veckor tillbaka utanför vår favoritstad Altea. Vi har haft så mycket roligt att göra att matte inte hunnit hjälpa mig att skriva här...... Vi har många bekanta och många platser som kräver sina besök. I år hyrde vi bil dessutom, så utfärderna blev fler än vanligt.
Men självklart har vi rastat oss och använt tassarna för att gå upp i gamla stan där både utsikt och atmosfär är fantastiska. God mat kan man också hitta på de många restaurangerna..... Och, hundar är välkomna överallt!
 Altea ligger beläget mellan den hetsiga staden Benidorm i söder, och den kända staden Calpe med sin höga klippa i norr. Båda dessa städer är välbesökta av turister så Alteas lugn blir en bra kontrast. Trots mycket turister är gamla stan lågmäld och har kvar sin integritet. Husen har kvar sitt spanska utseende och stadsdelens trånga gränder bebos mest av spanjorer. 
 Varje år kommer det mängder av konstnärer och fotografer för att fånga det sällsamma ljuset och de vackra omgivningarna. Så har det varit sedan 1800-talet, men från början uppstod gamla stan runt ett fort som byggdes på 1600-talet för att skydda staden mot främmande erövrare.
Idag finns inget av fortet kvar utan på platsen "Plaza de la Iglesia" ligger en mycket charmig kyrka. Den är väl värd ett besök och har ni tur får ni se ett spanskt bröllop! Det brukar vara tjusiga tillställningar.....
Som vanligt tog vi ett årligt foto när vi stod utanför kyrkan och spanade ner i gränderna....
 Det är rejäl lutning och många trappsteg att tassa på innan man når torget längst upp. Det gäller att ha vatten med sig och ta lite pauser på de fina utsiktsställen man passerar. Men, vad gör det om det är lite jobbig väg upp, när man sedan möts av denna fantastiska utsikt? 
I fjärran till vänster ser ni bergstoppen i Parc Natural de la Serra Gelada och till höger skymtar Benidorms skyskrapor.
 Ställplatsen vi bor på ligger mellan Altea och Albir, vilket innebär att det är gångavstånd till båda platserna. Albir har mer karaktären av en turistort, men fördelen med det är att det finns all service man kan önska sig. Livsmedelsaffärer, apotek, restauranger, skandinavisktalande läkare och tandläkare bland annat. Det är faciliteter man kan behöva ibland..... Mellan städerna går en lång och trevlig strandpromenad där man på morgnar och kvällar möter lokalbefolkningen som är ute på motionsrundor. Vi fyrbenta tycker det bästa är alla hundar man kan hälsa på, förutom den fläktande ljumma vinden som svalkar skönt i pälsen förstås. 
Här en bild tagen längs promenaden mot Albir!
 

 
 

Kommentera här: