Strandhäng utanför Villajoyosa

Voff och hej! Nu är vi tillbaka på en plats vi gillar skarpt, nämligen Playa El Torres mellan Villajoyosa och Benidorm. Vi latar oss hela dagarna så därför har det inte blivit mycket skrivit här.... Vi bor på campingen som ligger alldeles vid stranden och njuter av havet, strandpromenaden, poolen och den (ovanligt) trevliga restaurangen som drivs på området.Går man lite till höger, eller söderut på stranden får även hundar bada och leka där. Jag är ju inte särskilt förtjust i att få vatten i min mjuka päls, men det är ändå ganska spännande att titta på vågorna när de slår in över land.... Salt däremot kan tänka sig att plaska i vattenkanten. Söt är hon, men ibland undrar jag om hon är så smart faktiskt.....
 
 Det bästa med den här platsen är alla kompisar vi träffar. Boende i Benidorm och i omgivningarna åker ut hit på kvällarna för att rasta sina hundar på strandpromenaden. Det finns nämligen inte många platser inne i stan där hundar får vara..... Stackars vovvar, att inte vara välkomna..... 
Tre år i rad har vi träffat den här mysiga kompisen, en Dandie Dinmont Terrier som är boende i Benidorm, med spansk matte och tysk husse. Nu hade vovven fått en husvagn och i september när det var väldigt varmt här hade matte och husse åkt upp till Galicien, bara för den lilla skönhetens skull. Det gillar jag! Man ska ta hand om sina husdjur, annars ska man inga ha. Svansvift på det!
 Vi har visserligen latat oss en del, men även varit aktiva och cyklat på utflykt i området. Det blev en tur in till Villajoyosa och en sväng till Benidorm. Självklart åker vi i våra cykelkorgar och skäller ut omgivningen, precis som vi brukar.... Det var fullt av folk på stranden inne bland de hemska (enligt matte) höghusen i Benidorm. Vi passade på att besöka utomhusmarknaden och äta en god lunch när vi var där. I gamla stan kan man hitta hyfsad spansk mat, annars är det mest brittiska pubar som visar fotboll på stora skärmar överallt.... Ni ska förresten få se vilka fordon som står tätt utanför barerna..... Långa rader av permobiler. Här kan man ha ett härligt liv som pensionär!
 Nä, vi trivs bäst med lite luft och rymd runt oss. Villajoyosa är mer en stad i vår smak, med en lång vacker strandpromenad, sandstrand och dess karakteristiska färgglada hus. Även här finns det utomhusmarknad en gång i veckan att besöka. Stadens gamla trånga fiskarkvarter är mysiga att promenera i och har kvar en genuin spansk atmosfär, eftersom där fortfarande bara bor spanjorer.
I staden görs även den kända chokladen Valor, och det finns möjlighet att besöka fabriken och dess museum om man vill. Guidad tur genom tillverkningen brukar ges på engelska kl.12 och kl.16 på vardagarna.
Ni håller väl med om att det är vackert med de kulörta husen i solljuset?
 Nu ska denna hunden minsann skälla på de tvåbenta så de fattar att det är dags för kvällspromenad! Alla kompisar väntar på mig vid havet, så nu blir det raka spåret dit med nosen spårande längs marken. Godnatt kära vänner, vi hörs!
 
 
 

Kommentarer:

1 Sylvia :

Det är fantastiska platser ni besöker, hoppas ni mår riktigt gott.

Svar: Voff! Ja,det är härligt med ljumma vindar i pälsen.....
Chili

Kommentera här: