Hipp hipp Hurra!!!!!

Hipp hipp Hurra, Salt har firat födelsedag! Den lilla sötnosen fyllde hela fem år förra veckan. Tänk vad tiden går fort. Nu är hon min allra bästa vän, men för fem år sedan tyckte jag inte om henne alls.... Tur man inte är en sämre hund än att man kan ändra sig! Voff!
Självklart firade vi henne med pompa och ståt. Det blev hundkalas med både två och fyrbenta gäster. Köttbulletårta för oss vackra varelser och tapas med Cava för de tvåbenta. Salt vaktade sin tårta långt innan gästerna kom, sedan hade hon mage att stå och morra åt dem! Rör inte min tårta!
 Ja, hon morrade faktiskt så väldigt att hon skrämde en liten norsk malteserflicka som ville gå hem igen..... Förlåt Pacolina! Som tur var glömde gästerna hennes ilskna uppförande när väl köttbullarna serverades. Mums!
 Lilla Salt är en korsning mellan malteser och chihuhua. Förutom att hon uppenbarligen är väldigt söt har hon vissa egenskaper man kan härleda till de olika raserna. Maltesern kommer från Italien och är en långhårig sällskapshund. Från denna gren har hon ärvt sin tillgivenhet och sin lättsamhet. Chihuahuan kommer från Mexico, och från den grenen har hon ärvt sin livlighet och sina vaktinstinkter. Hon kan minsann skälla så det skär i öronen! Men, sover man i en husbil kan det vara bra med en liten argbigga som slår larm om något händer......
Jag, som är en mycket klokare hund ( ? ? ?säger matte nu) kan minsann uppföra mig väl. På kalaset hade jag klätt upp mig i fluga och vit krage. Ska det vara fint så ska det!
 Nu säger matte att jag inte ska skryta så väldigt, hon menar att jag är lika ouppfostrad som Salt. Inte tänker jag prata med henne mer idag, hon är faktiskt oförskämd! Jag har en bästa kompis som även han kom på kalaset. Han är en svensk hund vid namn Diesel. Jag älskar att leka med Diesel, vi har jättekul och springer runt och jagar varandra hela tiden. Matte menar att jag ska berätta att jag bitit hans matte i handen...... Det var faktiskt inte meningen, det fattar tydligen inte matte! Jag blev så besviken en kväll när han skulle gå hem, så jag ville hjärtinnerligt gärna följa med. När hans matte föste bort mig blev jag upprörd och högg till. Fy, fy, fy säger min matte, hon skäms fortfarande..... 
Tur både Diesel och hans tvåbenta är sansade varelser, de var inte arga på mig......
 Det var inte bara vi fyrbenta som hade trevligt på kalaset, även de tvåbenta hade en bra kväll med gott att dricka och äta. Vilken tur för dem att de har oss vackra varelser som håller igång dem.......Svansvift!
När festen var slut var Salt väldigt trött, men hon orkade ändå inspektera sina presenter!
 När vi nu ändå talar om Salt ska jag berätta något skojigt. Hon brukar aldrig någonsin vilja umgås med andra hundar. Hälsa lite går bra, men leka vill hon absolut inte. Men, här i Spanien har hon sedan några år en god vän som hon tycker om att hitta på hyss med! Det är en liten pudel vid namn Osito som bor här i närheten. Han har hälsat på oss I Sverige och vi brukar hälsa på honom när vi är här.  Han bor i ett jättefint hus med en supergullig matte och när vi hälsar på så stojar de två vännerna runt och jagar varandra runt poolen. De är faktiskt riktigt fina tillsammans!
 
 
 


Kommentera här: