Eurafabriken i Sprendlingen, Tyskland

Voff!
Nu har vi varit i Sprendlingen för att besöka vår husbils födelseplats, på Eurafabriken. Här började man att bygga husvagnar redan 1959. Vansinnigt tråkigt tyckte vi hundar som inte fick följa med in, varken på verkstaden, servicemottagningen eller huvudkontoret. Tyvärr var fabrikens rundturer inställda, eftersom de bygger om både fabrik och kontor. Toppen tyckte denna hunden, då kom matte och husse snabbare tillbaka. Svansvift!
 Husse och matte är lite petiga med detaljer, så de tyckte vi behövde byta några lampor, knoppar och handtag i husbilen. De såg "sjaskiga ut" enligt de tvåbenta. Tramsigt tycker jag, men jag lät dem hållas. Det var fantastisk service på stället iallafall, de hade verkligen allting som hör till vår modell. Snabbt gick det med, bara man hade fordonets chassinummer  med sig så kunde de hitta exakt rätt interiörsdelar i sitt datasytem! Finemang!
Vi övernattade på fabrikens ställplats, som var helt gratis men hade den service man behöver i form av vatten och el. Man behöver inte köra en Eura för att övernatta där, utan alla husbilsmärken är välkomna för en natt. Här ser ni vårt kära rullande hem på stället efter en god natts sömn....
 När vi var klara med alla morgonbestyr och det viktigaste, vår morgonpromenad, åkte vi vidare norrut. Vi hade siktet inställt på ett av Tysklands alla fantastiska thermalbad. Matte och husse tycker det är härligt att plaska runt där ibland. Vi körde först längs autobahn, men, som oftast på dessa motorvägar var det köer och stundtals helt stopp på grund av olyckor och vägarbeten. Efter några timmar tröttnade de tvåbenta och tog av på landsväg istället. Tur för en nyfiken hund som jag! Det är ju mycket roligare att stå i fönstret och titta när man passerar hagar med kor och får. För att inte tala om i byarna där hundar är ute och går med sina tvåbeningar! Då kan jag inte låta bli att skälla lite..... Ibland säger husse att jag ska vara tyst så han inte kör av vägen, men jag brukar inte lyssna på honom, utan gör som jag vill och låtsas jag inte hör några tillsägelser.
Här ser ni en av alla de roliga ting man kan passera på mindre vägar, en installation gjord av höbalar! Voff!
 
 
 
 

Kommentera här: