Bilturer och spännande upptäckter

Voff!
Vi har fortsatt våra rundturer med vår hyrbil, till stor förnöjelse. Jag älskar att åka bil, så matte och husse har varit extra populära nu ett tag.......
Vi fyrbenta får åka i baksätet med säkerhetsbälte på. Just det där med bältet är jag inte överförtjust i , men jag når ändå upp att stå på två ben och spana ut genom fönstret, så jag accepterar det.
Något som varit spännande är att vi upptäckt nya sidor av gamla platser vi besökt många gånger tidigare.En dag åkte vi till exempel tillbaka till Villajoyosa, och hittade då en strand på södra sidan av centrum där hundar får bada! Nu badar ju jag inte frivilligt, men, hundstrand betyder massor av nya kompisar så jag är glad ändå! 
Vacker var den också, se här....
 Det är allt något särskilt med himmelens skyar som möter det brusande havet, eller hur?
Vi tycker allihop om att vandra runt och njuta av både natur och stad. Salt den lilla dumbommen är nyfiken av sig, så hon lyckas ibland råka ut för saker som en klok hund som jag aldrig skulle utsätta mig för. Denna dagen lyckades hon få stora vågor över sig när hon undersökte stenarna vid havet!
 Fastän vi varit i Villajoyosa flera gånger, hittade vi ett litet hus vi inte sett förut. De färgglada husen i sina många kulörer ligger tätt samman. De är inte stora, utan ett rum på varje våning verkar vara vanligast. Det blir nog mycket spring i trappor, men vad gör det när nästan alla husen har vackra takterasser att sitta och njuta på?
 Vilajoyosa ligger söder om Altea och Benidorm, men vi har såklart även åkt norrut.  Närmsta stad i den riktningen är Calpe, mest känd fär sin iögonfallande stora klippa, Penon de Ifach. Den reser sig 322 meter över havet och syns vida omkring.. Calpe är från början en liten fiskestad, men numera är det turismen som står för större delen av ekonomin.
Calpe är även känt för sitt sköna klimat. Bergen som omger orten gör att det är lagom varmt på sommaren och inte särskilt kallt på vintern. Helt perfekt alltså!
Staden har många restauranger och caféer, liksom härliga stränder. Vill ni gå på marknad äger denna rum på lördagar, kring Avenida del Norte. 
Vi passade på att stanna en stund vid den stora saltsjön, Les Salines, och iaktta alla flamingos som häckar där. Efter att ha funderat en stund tror vi det rör sig om "Större Flamingo" , eller "Phoenicopterus roseus". De blir upp till 1,5 meter höga och kan väga 4 kg. Fina är de iallafall när de vadar runt i grunt vatten . De blir rosa i färgen eftersom de äter små kräftdjur, som innehåller ämnet karotenoider. När vi var på plats gick de flesta av dessa ståtliga djur med huvudet under vattnet. En gissning är att de letade föda!
 
 

Kommentera här: