Vilodag vid insjön Lake Caspe, nära Zaragoza,Spanien

Gäsp..... Man kan inte bara åka och åka, utan en vilodag emellanåt. En husbilshund vill ha omväxling på dagarna! Vi bestämde oss för att ha en riktig latdag vid den vackra insjön utanför Caspe. Matte är väldigt förtjust både i spansk landsbygd och spanskt högland. De flesta förknippar kanske Spanien med medelhavet och rödbrända turister, men oj vad mycket annat det finns att besöka!
 Sen är det en fördel för oss hundar att få bada i sötvatten.....Inget salt och inget duschande efteråt! Det gillar vi förstås...... Sjön är egentligen en slags fördämning av floden Ebro och innehåller gott om fisk, vilket gör den populär hos fiskare. Även vattensport kan idkas och har man inte egen utrustning med sig så finns det att hyra.
För oss var det  dock det lugna och stillsamma läget i naturen som lockade.
 Vi letar som ni kanske förstått alltid efter lite djurliv. Här fann vi till vår förtjusning att sjön innehöll gott om sötvattenskräftor. Det har vi själva hemma i vår stora trädgårdsdamm, skillnaden är att flera av våra egna kräftor är tama! De brukar äta fiskmat ur mattes och husses händer. Vi hundar är nyfikna men för övrigt avvaktande mot dessa djur...... Salt plaskade lite efter kräftorna i sjön, men sen ville hon mest bara bada för att svalka sig. En hund som jag håller mig däremot långt från vatten....Usch för att få vatten i min fina svarta päls!
Vi hittade sedan en annan fin liten krabat.... En sk "Vårtbitare". De är beigefärgade här, hemma i Sverige har vi mest sett illgröna sådana..... De ser allt lite lustiga ut!
 
 
 
 

Kommentera här: