Varma bad i Spa, Belgien

Nu har husse och matte gjort det oförlåtliga, lämnat oss ensamma och varit på thermalbadet "Les Thermes de Spa" och gottat sig. Fy för såna elakheter säger jag!
De var väldigt nöjda efteråt och berättade att just i staden Spa uppstod det moderna begreppet spa. Här har man badat i källvatten sedan 1600-talet. Man började tidigt exportera vatten till dryck härifrån då det ska ha hälsofrämjande effekter. Husse och matte provade alla bassänger, bubbelbad, bastu och infrarött ljus innan de åt lunch i restaurangen.
 Själva den gamla staden ligger nere i en dalgång och badet uppe på en kulle. Omgivningarna är vackra och det går att nå badet med bil eller cykel. Men, ska man göra det till en genuin upplevelse ska man ta linbanan upp! Den går från centrum av staden och bjuder på hisnande utsikt.
 Matte och husse var duktiga och cyklade till badet. Det blev en tur både genom kohagar, förbi gigantiska villor och på hiskeligt trafikerad väg. De påstod att deras gps lurades och förde dem på avvägar.......
Det kan dom allt ha när de ger sig iväg utan mig tycker jag!
 

Kommentarer:

1 Yoda aka "Chuck-Borris":

Cool bergbana, det ser ut som ni har det gott där nere. Glöm inte att ta bilder när Husse sitter fast med husbilen i backarna runt Setenil...

Svar: Voff! Husse är en fantastisk chaufför.... Men om han fastnar ska jag morra o bita honom i benet!
Chili

Kommentera här: