Utflykter, kärlek och äventyr i Altea

Hej! Vi har det fortfarande fantastiskt och hundlivet leker ännu! Många äventyr har det blivit under vårt 18 dagar långa stopp på vår favoritplats. Man måste ju vara i farten när man kan, eller hur? Vi hundar älskar att få följa med på spännande utfärder med våra tvåbenta tjänare. Det finns ju en hel värld att lukta på och massor av fyrbenta kompisar att träffa!
Vi tog en heldagsutflykt på cykel till Benidorm. Det är lite fascinerande att se alla väldiga höghus och stadens fullpackade stränder. För oss är det obegripligt att någon vill vistas på orten någon längre tid, men som man säger, smaken är som baken.....
De gamla kvarteren och deras trånga gränder är ändå både charmiga och vackra. Där kan man strosa runt en stund, ta en drink på någon av alla barerna eller äta hyfsade tapas. Vi tog oss upp till utsiktsplatsen på Plaza Santa Ana och beskådade staden lite från ovan.
 Vi poserade lite i den vackra porten uppe på utsiktsplatsen.... Eller, egentligen stöp vi i skuggan för det var en hiskeligt varm dag.... Inte riktigt bekvämt för oss välpälsade hundar....
 Varje år försöker vi ta oss ut till fyren " Faro del Albir" i naturvårdsområdet utanför Albir. Det är en mycket vacker promenad med hisnande utsikt över hav och land. Det finns en anlagd stig hela vägen ut, så även om promenaden går genom terräng är det bra underlag att gå eller springa. Man passerar förbi en nedlagd ockragruva, och om man vill kan man ta sig ner till den och titta närmare på det som finns kvar.
I år var vi ute vid fyren flera gånger, både till fots och med cykel! Vi brukar ta med dryck och lite färdkost att njuta när vi fascineras av utsikten över Altea i fjärran.
 Ni som följer oss sedan tidigare minns nog vår vackra väninna Pacolina? Det är en spansk, charmig liten malteserflicka som adopterats av ett norsk par. Hon bor större delen av året i familjens husbil i Altea, och tillbringar somrarna i Norge. Jag är lite kär i denna chica, och var överlycklig när vi åkte på heldagsutflykt tillsammans! Titta bara på hennes bild så förstår ni....Nospuss, nospuss...... Pacolina, Vi savner deg!
 Vår utflykt gick med bil via slingrande bergsvägar upp till en lantligt belägen medelhavsrestaurang. Den heter Verdi Vent och ligger uppe på en höjd i ett gammalt ombyggt stall. Vi vågar nog påstå att det var en av de bättre luncherna vi avnjutit härnere! Man bör boka bord i förväg då det är ett välbesökt ställe. Öppettiderna är endast eftermiddagar, då bjuds fem rätters meny med levande musik och så mycket vin du orkar dricka för endast 19 Euro. Rekommenderas!
 Resan upp till restaurangen bjöd på mycket vackra vyer, som bara de var värda åkturen. Vi blev tvungna att stanna några gånger för att riktigt njuta av det storslagna landskapet. Här ser ni staden Calpe ute vid havet i fjärran. Stadens kännetecken, den höga klippan syns vida omkring.
 Salt poserade vackert och njöt även hon av utsikten. Det fläktade skönt i pälsen tror jag.... Många vackra fincor åkte vi förbi, men, vi fastnade för ruinen av ett gammalt grotthus alldeles under den utskjutande klippan. Vem har bott där? Och, varför flyttade de därifrån?
 Vi lägger upp kartan med Verdi Vents adress här nedanför. Är ni i närheten och har tillgång till bil, åk dit!

Kommentera här: