Ny kompis utanför Vila Joiosa

Voff! Vi hundar tyckte det var dags för lite hundlyx, för nu hade matte och husse minsann roat sig tillräckligt med sina aktiviteter. Därför blev det enligt våra önskemål några dagars vila vid havet utanför Villa Joiosa. Här har vi varit förut och trivts bra. Campingen vi står på ligger mellan Benidorm och Villa Joiosa och stranden nedanför är välbesökt av hundar boende i Benidorm! Där är det hundförbud på alla stränder och även i många parker, så ägarna kör ut till denna stranden på kvällarna och låter hundarna leka med varandra.
 En husbilshund som jag tycker inte om att få vatten i pälsen, men lilla Salt har med åren blivit en riktig badhund! Hon skuttar runt och skäller på vågorna, samtidigt som hon glatt plaskar med tassarna i vattnet minsann. Jag tycker hon är lite knasig och håller mig med sträckt koppel så långt bort från vattenbrynet som möjligt..... Tvi! 
Lite vind i pälsen vill jag däremot ha, så jag följer med ner på stranden ändå......
Vet ni vad, matte hon kan råka ut för saker! Hon skulle tvunget ta cykeln och cykla till köpcentret La Marina utanför Benidorm. Den enklaste vägen tyckte hon var att följa väg N332 en bit och sedan svänga av. Men, oj,oj, det gick inte alls bra! Matte blev stoppad av polisen och det visade sig vara förbjudet att cykla utan hjälm på N-vägar! Matte lyckades ursäkta sig och låtsades gå tillbaka till campingen ledande cykeln.... Men, hon kan vara lite envis ibland, så efter en kontroll av google maps, körde hon ändå till köpcentret via små vägar längs åkrar och ödemark. När hon nådde centret och cyklade förbi en bensinmack började hon skratta...... På macken stod samma poliser och tankade! De skrattade också innan de sa till matte på skarpen. Matte bedyrade att hon inte kört på N-vägen utan visade på kartan att hon snirklat sig fram på små bakvägar, och detta för att hon nu skulle köpa en hjälm......Ok, sa polisen, men nu får det bli skärpning!
Sen gick matte faktiskt och köpte hjälm till både sig själv och husse, det kostar nämligen hela 200 Euro i böter att vara utan.....Sen bör man ju självklart skydda sitt huvud med!
På campingen träffade jag en ny kompis som jag blev bästis med. Han hette Zero och var en stor ståtlig hane, hela 12 år gammal. Han övervintrade varje vinter utanför Torrevieja med sin matte och husse, även de i husbil. Hans tvåbeningar var stora hundvänner och  mycket sociala och charmiga, så vi hade några trevliga stunder allihop med god mat och dryck. Det blev till och med så blött och sent att lilla Salt somnade mitt på bordet på restaurangen!
 Som ni säkert förstår har vi det bra allihop. Vi njuter av vår resa och försöker variera oss med både aktiviteter och lata dagar..... Jag avslutar idag med ett bildbevis på att jag varit åtminstone nära vattnet och vågorna.....
Svansvift!
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: