Härliga veckor i underbara Altea

Voff! Jag har varit en upptagen hund senaste veckorna.... Vi har stått på ställplats vid havet strax utanför vår favoritstad Altea. Dagarna har svishat förbi och livet har lekt! Vi har haft besök av anhöriga som flög ner till oss och bodde på hotell i Albir. Självklart visade vi dem runt i de fantastiska omgivningarna. 
 Altea är en charmig konstnärsby med runt 24000 invånare. Den ligger vid havet omgiven av bergskedjorna El Morro de Toix och Sierra Frost. Turismen är en viktig inkomstkälla, men Altea har ändå bevarat mycket av sitt ursprung med snirklande gränder och kullerstenar.
Att traska uppför stentrapporna i de gamla kvarteren för att se på utsikten och besöka den ståtliga kyrkan är väl värt besväret! Kvarteren är charmiga och små cafeer och välsmakande restauranger finns det gott om.
Varje år tar matte en bild på mig och Salt när vi sitter på kyrktrappan. Spaning pågår!
 Namnet Altea kommer från moriska " Althaya" , vilket sägs betyda "hälsa för alla". Namnet kan tyckas vara passande för det finns goda möjligheter att röra på sig, och spanjorerna utnyttjar dessa väl. De promenerar, vandrar, simmar och inte minst cyklar i rasande tempo......
Vi brukar också vilja röra på tassarna och till detta är en dag i de gamla delarna av staden perfekt. Utsikten kan ingen tröttna på, och att strosa genom gränderna gör vi ofta, för varje gång upptäcker vi något nytt!
Här ser ni utsikten in mot bergen från en takterass på kullens topp.... Fint, eller hur?
 Ett njutbart nöje för ögat och själen är denna vackra plats. De vitkalkade husen med sina blommor och unika snickerier, överhöljda i Alteas speciella ljus är den uppenbara orsaken till konstnärernas intresse. Det finns gott om gallerier och små ateljeer att besöka om man är intresserad. Vackert hantverk finns även det att köpa, annars kan det vara mysigt att bara gå och kika. Och lukta förstås, om man är en vacker och trevlig hund som jag!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Anonym:

Vart köper man inhägnade till hund

Svar: Hej! Vi har byggt vår av kompostgaller och buntband......
Chili

Kommentera här: