Återbesök i härliga Bolnuevo, Murcia, Spanien

Ibland finner vi platser som dröjer sig kvar i sinnet..... Bolnuevo är en sådan. Här var vi för tre år sedan och hade några härliga dagar. Det ingick egentligen inte i vår resplan detta året, men vi låg före i tidsschemat så vi gjorde om rutt och stannade åter några dagar på denna härliga plats!
Bolnuevo är en liten by alldeles söder om Mazarron. Här har man funnit spår av bosättningar ända från stenåldern, och landskapet bjuder på både berg, hav och sandstränder.
 Mest känt är platsen för "Las Erosiones de Bolnuevo". Det är ett område med eroderade klippor, där vind och hav skapat fantastiska och spektakulära formationer. Man kan vandra och klättra i dessa klippor, och de är tillgängliga året om. Vi nöjde oss dock med att beundra dem från den fina strandpromenaden......
 Många skandinaver med husbil väljer att övervintra här. Det kan man förstå för campingen har ett fantastiskt läge alldeles vid stranden och strandpromenaden. I byn finns en liten affär, apotek och restauranger. Sedan är det ett kort cykelavstånd till den större orten Mazarron som har all service man behöver. Närmsta storre städer är Cartagena och Murcia, dit man lätt tar sig med bil eller tåg.
 Vi höll oss i närområdet och njöt av långa promenader och cykelturer, naturligtvis med stopp för mat och dryck....Omgivningarna är mycket hundvänliga och vi träffade massor av nya kompisar att sniffa på. De flesta hade trevliga hussar och mattar, så vi höll även våra tvåbenta på gott humör!
Här ser ni lilla Salt posera under en kvällspromenad. Det märks att hon börjat bli vuxen nu, med några år på nacken. Hon kan nämligen sitta still lite längre än 30 sekunder numera.......!
 
 

Kommentera här: