Promenad i Baume-les-Dames, Besancon, Frankrike

Nu börjar vi snirkla oss så sakteliga norrut. I år har vi god tid på oss och njuter av att åka landsvägar längs den böljande floden Rhone. Landskapet är vackert och växlar mellan vatten, landsbygd och små byar. Ännu går kor och åsnor ute i hagarna och njuter av höstens friska luft. Vi stannar ibland och ser oss omkring en stund. Det är lika spännande varje gång tycker jag och Salt! Nya dofter och nya omgivningar är alltid välkommet för oss fyrbenta. 
Övernattning blev det i Baume-les-Dames, en härlig liten kanalstad med en fin ställplats.
 Här har vi varit förut och har bara goda minnen av det besöket, så det var självklart att övernatta här igen. Staden är liten och har endast runt 5000 invånare, men turismen är utbredd då det ligger fin natur runt omkring.
Vi tog oss en lång promenad när vi anlände efter dagens körning.Det finns fina anlagda slingor att vandra utmed kanalen, det är bara att välja hur långt man vill gå.
 Det är alltid intressant att se husbåtar ligga vid kaj. Ibland kan man kika in lite i smyg, och många är väldigt fina inuti. Moderna kök och riktiga salonger att sitta i. Man kanske skulle byta bana och bli husbåtshund istället....?
Det har vi träffat några genom åren och samtliga har varit förtjusande bekantskaper!
Vet ni att en av de största kanalerna i Frankrike, "Canal du Midi" är 24 mil lång och mynnar ut i Medelhavet?
Den sträcker sig tillsammans med " Canal Lateral" ända från Atlanten och finns upptagen på Unescos världsarvslista.
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: