Plask i thermalbadet Vita Classica, Bad Krozingen, Tyskland

Hurra säger denna hunden! Jag har varit på återbesök i underbara Bad Krozingen, och tassarna har fått traska i den fantastiska kurparken. Vi tycker alla om den här platsen och brukar passa på att stanna några dagar när vi kör norrut och möter hösten. 
Matte och husse har såklart varit inne i thermalbadet varje dag. De har badat i varma bassänger, bastat och fått vattenmassage. God lunch tyckte de också de fick därinne, och på kvällen smorde de kråset på restaurang Eden som liggar utanför. Gottegrisar!
Badet är stort och modernt. Det består av två utomhus och sex inomhusbassänger, med en värme mellan 29-36 grader. Det finns även vilorum, cafeteria, gym och tillgång till allehanda behandlingar. Vad sägs om massage, hamam, infraröd kabin, vattengympa m.m. Vill man besöka saunaparadiset löser man även biljett dit.
OBS! Inne på saunaparadiset måste man vara naken.......På badet har man dock badkläder på.
 Vi fyrbenta är mest förtjusta i kurparken och omgivningarna. Det är fantastiska promenader här, antingen upp till byn, runt vinodlingarna eller genom parken. Runt badet ligger ungefär 40 hektar park,och i denna finns gott om anlagda engelska trädgårdar, gamla träd, örtagård, konstverk, en konstgjord sjö och små serveringar.
Varje år förtjusas vi över de nyplanterade petuniorna i november! De ser så färgrika och vackra ut mot trädens höstfärger. Se bara dessa härliga skapelser!
Trots att vi varit här flera gånger, hittar vi varje gång något nytt. I år lade vi märke till kärlekshänglåsen som satt på räcket över ån Neumagen. Hoppas de par som låst och bekräftat sin kärlek här får vara lyckliga tillsammans! 
Bad Krozingen har ett milt klimat och området är populärt bland både vandrare och cyklister. Man producerar mycket lokala grödor och restaurangerna brukar ha menyer efter säsong. Nu var det pumpa och äpplen som var aktuella. Vad sägs om pumpasoppa till förrätt, halstrad forell med ris, rostad pumpa och äppelsås till huvudrätt följt av en dessert med äppelsorbet, mandelglass och frukt? Hela menyn kostade dessutom bara 22 Euro. Mums! Vi vovvar fick minsann också godsaker i husbilen, matte kokte nötkött med morot till oss...... Man blir hungrig av att vandra i den friska höstluften!
Utanför thermalbadet har man anlagt en liten "walk of fame". Matte som var ung på 80-90-talet förtjusades över att hitta handtrycket av två gamla idoler där. Bonnie Taylor och Gianna Naninni minsann! "It`s a heartache, nothing but a heartache, hit`s you when it`s too late...... " Voff, voff, voff......
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 anita lindgren:

Hej, läste din blogg om Altea . Vet du möjligen om hundar får vara med på stranden där. Tack på förhand. Hälsningar
Anita

Svar: Där kan vara svårt att ta med hunden. Finns en liten bit som är stenig där hunden kan vara med. När vi vill ha hundbad stannar vi på en camping vid stranden mellan Benidorm och Villa Joyosa. Dit åker boende från Benidorm och rastar sina hundar på kvällarna. Bra camping, finns pool och restaurang. Cykelavstånd till Benidorm och Villa Joyosa. Den heter camping el Torres.
Chili

2 Anonym:

Var hittar ja hopfällbar hundgård

Svar: Hej!Vi har byggt vår av kompostgaller och buntband......
Chili

Kommentera här: