Salta dagar i Santa Pola, Alicante, Spanien

Nu har vi varit några dagar i Santa Pola och haft det bra. Det blev många långa cykelturer runt omgivningarna. Staden har varit en fiskeby från början och har fortfarande en fiskehamn, även om man numera lever till stor del av turism. Här ligger också flera stora saltsjöar där man ännu utvinner salt. Vi cyklade dit för att titta, och visst ser det häftigt ut med dessa stora saltkullar..?
 
Staden har ett levande centrum och en 7 km lång strandpromenad som sträcker sig genom marinan och vidare längs med kusten från norr till söder. Där var det gott om både motionärer och restauranger. Sandstränderna breder ut sig längs med promenaden och var mycket fina! 
 
I Santa Pola är det marknad två gånger i veckan, måndag och lördag. Den ligger inte långt från campingen så självklart var matte och husse där och fyndade. De kom hem med hundkepsar till oss båda...... Först ville vi bara ta av dom, men efter en stund var det rätt så skönt att slippa ha solen i ögonen. Tänk vad mycket påhitt det finns!
 
På marknaden säljs allt möjligt, både prylar och mat. Det brukar vara väldigt fina frukter och grönsaker från närområdet, som dessutom är billiga. Matte fyllde kylen med fräscha och krispiga sallader och tomater. Dessutom hittade hon sin favorit- torkad pomelo och torkad hibiskusblomma. Mumsigt och sött!
 

Kommentera här: