Kattparadis i Cadaqués, Katalonien, Spanien

Ååh, vad vi är glada över att hitta en spansk stad där man månar om alla katter! Är du djurvän och kulturintresserad ska du absolut åka hit, här hittar du både Salvador Dalis hus, härligt hav samt lokalt hantverk. Det finns massor av katter i staden, de ligger överallt  och alla är mycket välskötta! Vi fann att detta berodde på en lokal djurskyddsorganisation " Gato de Cadaqués" ,som ser till att alla katter i staden är kastrerade och vaccinerade och tas till veterinär när de är sjuka. Alla ur lokalbefolkningen som vi träffade var kattvänner och hade adopterat hemlösa katter som de tagit in i sina hem.
Bilarna stannade t o m på övergångsställena för katterna som fint traskade över just på de vita strecken.
Man blir otroligt glad över att se en hel stad engagera sig så! Oftast när man reser ser man ju djur som far illa och reagerar över det. Men här behöver man inte känna olust, utan kan glädjas åt de fina djuren som mår så bra!
Vi hundar blev också väl emottagna och alla hundar vi träffade var lika fint omhändertagna de också.
Du kan stötta organisationen på : gatsdecadaques.com
Här ser ni några av de katter vi hälsade på.....
 
 
 
 Tänk på att vi bara i Sverige har 150000 hemlösa katter! Ska du skaffa katt, varför inte kontakta en kattförening eller djurskyddsorganisation och adoptera en som står utan hem? Och, det viktigaste av allt, kastrera dina katter! Att det överhuvudtaget finns hemlösa katter beror på människors slarv och obetänksamhet. En enda katthona kan få 120 ungar under sin livstid. Det behöver inte födas mängder av katter varje vår, hur söta de än är som små. Hjälp de som redan finns eller som föds till hemlöshet istället!
 
 

Kommentera här: