Härligt liv i Cadaqués, Katalonien, Spanien

Oj, oj, vad det var tråkigt väder norr om Pyrenéerna....... Vi ändrade planerna och åkte snabbt till Spanien istället! Vi har varit några dagar i Cadaqués,alldeles vid havet utanför Girona. Där fann vi vackra gränder, fantastisk strandpromenad och massor av kulturella sevärdheter. God mat också naturligtvis!
Här ser ni mig o Salt när vi undersöker de gamla gränderna i stan.
 
Här ligger Salvador Dalis hus, ett väldigt populärt besöksmål visade det sig...... Det är ganska små grupper som en i taget tas in på guidad tur i vad som nu är ett museum. Vi hade inte bokat plats i förväg och fick veta att det var två dygns väntetid för att få biljetter! Det var vi inte beredda på, så vi fick nöja oss med att se det utifrån. Här ser ni taket på Dalis hus. Fina skulpturer däruppe!
 
Våra tassar trampade på runt hela stan. Det fanns så mycket att titta på så tiden gick fort. Staden är väldigt backig med smala gator och snäva kurvor. Det är extra spännande när man inte vet vad som dyker upp runt hörnet! Den härliga strandpromenaden sträckte sig runt hela staden och viken den ligger i. Överallt hittar man små barer och restauranger. Bara att stanna och äta lite tapas när man blir hungrig. Oss hundar var alla måna om. Varje servering bjöd på vatten i fina skålar till oss!
Här ser ni staden från nordost.
 
Vi fick nog alla lite träningsvärk efter allt vandrande i stan. Men, man kan ju inte låta bli när det är så mysigt överallt. Enda nackdelen var faktiskt vägen dit. Det var en bra, men väldigt brant och slingrande bergsväg. Tur husse är en bra chaufför med vår stora husbil!
Några fina hus vi såg i stan ser ni här....... Undrar vem som bor där?
 
 
 
 

Kommentera här: