Fin omgivning i Millau, Södra Frankrike

På vår väg söderut stannade vi några dagar i Millau, en vacker stad belägen nere i en dalgång vid floden Tarn.Runt staden tornar höga berg upp sig och landsakapet är dramatiskt. Vi slog läger alldeles bredvid flodstranden och hade det fint med långa promenader och vacker utsikt.
Här ser ni vår husbil skymta fram mellan träden.....
 
Staden låg på andra sidan floden, nära att gå till genom att traska över en liten bro. I de gamla delarna vindlade gränderna och gamla hus var väl bevarade. Det fanns många ställen att stanna och se närmare på. Staden och dess omgivningar är ett välkänt mål för vandrare och segelflygare. Vi höll oss dock på marken och hittade flera fina cafeér och restauranger.
 
 
Tassarna vill ju röra sig på oss fyrbenta så matte och husse får allt traska runt de också. Att det varit lite mulet och duggregnat emellanåt har vi struntat i. Vi tyckte om att sniffa oss fram på gatorna i centrum. Se bara här så mysigt det var!
 
Självklart fanns det som alltid i södra Europa flera fina kyrkor. Där är det normalt sett öppet för besökare under dagtid. Det kan vara värt ett besök då varje region el stad oftast har sina egna helgon och dessa brukar finnas avbildade som skulpturer eller i målningar.
 
 
 

Kommentera här: