Vackra dagar i Villajoyosa, Alicante, Spanien

Nu har vi hunnit med några dagar i den lilla mysiga staden Villajoyosa, vackert belägen vid havet strax söder om Benidorm. Här hittar man en lång strandpromenad, kantad av de för staden karakteristiska färglada små husen. Det är mysiga smala gränder att vandra i och en härlig lång strand om man skulle bli sugen på ett dopp.
 
Staden är även känd för sin chokladfabrik där man gör Valorchokladen. Där kan man gå på tur i fabriken, handla i shopen och titta på museét där man ser hur produktionen utvecklats genom åren. Besöket är gratis, men tänk på att de endast släpper in 50 pers åt gången, en gång i timmen.
Självklart hittade vi katter runtom i stan. Vi hittade många välskötta och välnärda, men tyvärr också de som for illa av hemlöshet och svält. Här ser ni en av de välmående i stadens centrala delar. Visst ser den mysig ut?
 
Området har en gång i tiden varit romerskt, vilket kan ses på sina ställen. Mycket är såklart förstört innan man började bevara gamla byggnader och ruiner. Vi promenerar ganska mycket eftersom tassarna vill röra på sig. Då hittar man allt möjligt som inte syns från vägen och det brukar vara spännande. Här ser ni mig och Salt på ett romerskt gravmonument där en högt uppsatt man blev begravd för nästan 2000 år sedan.
 
Det har varit varma dagar så vi behövde svalka oss emellanåt. Vi fyrbenta och matte gillar inte att bada, men vi vill gärna plaska lite i havskanten med tassar och fötter. Sen är det ju bra härligt att sitta och titta ut över havet med svalkande ljumma vindar i hår och päls......
Vi avslutar med en bild på den fina utsikten, tagen uppifrån kullen vi bott bredvid. Bra motion var det att knalla uppför den varje dag.... Vilket verkligen kan behövas när man njuter av mat och dryck!
 
 
 

Kommentarer:

1 Anonym:

Hej,, så fint ni har det,, kul och bra läsning🤗

Kommentera här: