Thermalbad i Bad Krozingen, Tyskland

Voff! Nu är jag tillbaka på ett av våra årliga stopp. Nämligen kurbadet Vita Classica i Bad Krozingen. Här är fint att vara för både två och fyrbenta! Härliga promenader i Kurparken och runt vinodlingarna som gränsar den, varma kurbad för matte och husse och god mat till bra priser.
Kurorten har gamla anor även om den idag är högst modern. Anläggningen är stor och det finns utom och inomhuspooler, bubbelbad, jetstrålar, strömmar, bastuparadis m.m. Även god mat i den enkla serveringen!
Poolerna håller temperaturer mellan 29-36 grader. Här ser ni den med 36 grader. Där orkar man inte ligga i så länge, det blir varmt efter en stund.........
 Vi fyrbenta tycker såklart bäst om Kurparken. Där är roligt att nosa runt och spana efter kompisar. Något vi förundras över varje år är att man sista veckan i oktober planterar penséer överallt.... Måste skilja mycket i klimat från hemma i Skåne... Kanske den varma källan under marken som påverkar? Visst är planteringarna tjusiga iallafall!
 I parken är det numera även tradition att matte får besöka utomhusbiblioteket. Det är riktigt fint där det står bakom träden. Fantastiskt att man kan ha det ute året om, det borde bli förstört av fukt även om det har tak. Vi har inte hittat någon att fråga hur det kommer sig då det är obemannat, men antagligen har även detta med värmen underifrån att göra......?
 Matte och husse gjorde något vi inte gillar på kvällen. De gick ut och åt på en restaurang utan oss! Så fort man kommer norrut i Europa är det slut på hundvänligheten...... Grrrrrr! Jag tycker bättre om Sydeuropa där jag och Salt får följa med överallt. Titta här som de smorde kråset, de svikarna.......Nåväl, jag förlät dem sedan när de kom hem och matte lagade mat till oss. Vi är vana vid god mat och äter bara hemlagat. Inget torrfoder för mig, då surar jag i flera dagar........
 Detta året stannade vi bara två nätter på kurorten. Vi hade lite fler planer att hinna med i Tyskland nämligen..... Men innan vi åkte blev det en sista tur i parken. Där är vilsamt och mycket vackert nu på hösten. Det känns verkligen uppfriskande varje gång vi besöker den här platsen.Och det är väl det som är meningen med att besöka en kurort?
 
 
 
 
 

Kommentera här: