Mysigt i Roanne, Frankrike

Vi har sovit några nätter på en fin ställplats inne i staden Roanne. Den låg alldeles intill en kanal och bjöd på vackra omgivningar. Vi hade inte planerat att stanna här men hittade platsen när vi googlade olika städer längs vår färdväg. Spännande att hitta nya ställen varje resa!
Vi vovvar var nöjda och tyckte det var toppen. Det var gott om fina promenadvägar och många nya hundkompisar runtomkring, både i husbilar och i husbåtar!
 Det låg fullt med inredda husbåtar längs kajerna och de flesta var bebodda året runt. De såg väldigt mysiga och gemytliga ut när man kikade in. Fullt moderna och utrustade med både kök och tvättstuga. Häftigt! En av de hundar vi träffade som bodde på en husbåt hade en matte och husse från Sydafrika. En annan kom från Nederländerna och en från Storbrittanien. De trivdes med sina båtliv sade de allihop. Det kan man förstå, kolla bara vilka fina flytande hus!
Vi vill ju använda tassarna till det de är till för, så en långpromenad och rundtur inne i staden blev det också. Det fanns gamla historiska kvarter som var väldigt vackra att strosa och nosa sig genom. Och, massor av kyrkor av någon anledning..... Hur många kyrkor behöver en liten stad egentligen kan man undra?
Det var gågator kantade av små affärer och charmiga caféer. Vi stannade såklart för en god kopp kaffe och en nylagad crépe till mig! Voff!
 Jag hittade så många vackra hundflickor i staden att jag blev alldeles slut..... Oj oj, vad det är ansträngande att flörta och göra hoppkonster en hel dag. Salt bryr sig inte lika mycket om andra hundar, hon vill mest smyga på dem och sedan skälla så de blir alldeles förskräckta. Tur hon är liten nog att sitta på husses axel, det blir lugnast så....
Här har vi en liten paus bredvid en rolig figur vi hittade på ett torg. Fin va?
Det finns så mycket att upptäcka att man ibland inte vet hur man ska hinna med allt. Men vi försöker så gott vi kan att leva livet medan det pågår, och det leder till att vi finner många nya och ibland oväntade ting. Vi avslutar i samband med det dagens inlägg, med en bild på en intressant staty. Vi hittade den inne på en gård och funderade en lång stund över vad den skulle symbolisera? Så sorgsen och ensam han ser ut där han sitter......
 

Kommentera här: