Kväll i underbara Altea, Spanien

Hurra! Vi är tillbaka i vårt kära Altea sedan en tid. Här trivs vi allihop och för varje år blir tiden vi stannar här allt längre. Allt finns i närheten, historiska gamla delar, berg, hav, shopping och god mat. Härliga omgivningar att upptäcka och lagom cykelavstånd till det mesta.
Vi har såklart vandrat upp till den gamla kyrkan och beskådat utsikten samt fikat på en av barerna vid torget framför. Här ser ni utsikten över Altea bort mot Albir och naturvårdsområdet Parque Natural de Serra Gelada.
 Uppe vid kyrkan ligger gamla kvarter med vindlande gränder och hus som klamrar sig fast vid sluttningen. Här kan man lätt slå ihjäl några timmar genom att vandra runt och njuta av allt det vackra. Det finns flera bra restauranger och hundar är välkomna! Här står jag och Salt på kyrkans trappa och tittar ner i en av gränderna...
 Vi stannar gärna länge inne i stan när vi väl tagit oss upp för alla trapporna . Det är en rejäl motionstur må ni tro! Men vi fyrbenta blir inte trötta i första taget utan skuttar lätt hela vägen upp på kullen. Nuförtiden är spanjorer faktiskt mycket måna om djur, och alla bjuder på vatten när vi passerar. Inte dumt för en husbilshund.
 När mörkret fallit blev det dags att traska ner genom stan igen. Tänk vad allt ser annorlunda ut på natten! Lika vackert men olikt. Det är mysigt att strosa mellan husen och kika in genom öppna dörrar och fönster. Man är ju nyfiken på hur folk har det, eller hur?
 
 
 

Kommentera här: