En vacker biltur till Guadalest

För en gångs skull blev det denna dagen en biltur istället för färd på cykel. Vi åkte på slingrande bergsvägar upp till Guadalest som ligger ca 2 mil från Altea. Det är en liten by med en befästning som grundades redan på 700-talet av morerna. Slottet byggdes på 1200-talet. Utsikten häruppifrån är hänförande.Man ser hela vägen ut till havet och upp över bergen och inlandet. Nedanför fortet ligger en stor vattenreservoar där man dämt upp flera floder. Själva den lilla byn har runt 200 invånare och faktiskt en egen skola uppe på höjden.Det är branta vägar och många trappor man ska klara av innan man är uppe på toppen. Men det är det värt när man ser utsikten!
 Det finns flera muséer i byn, med skiftande inriktningar. Jordbruk och historia, miniatyrer eller konst till exempel. Vi hade sådan tur att vi fick se en fantastisk utställning gjord av den spanske konstnären Gabriel Rufete. Han gör bland annat skulpturer av encentsmynt. Riktigt spännande och väl utfört!
Skulle man bli hungrig eller törstig lider man ingen nöd.... Det finns gott om restauranger och barer även här. Under högsäsong är det proppfullt med besökare och det kan vara en god idé att komma tidigt på dagen. Det finns begränsat med parkeringar inom vettigt avstånd. Vi kom en förmiddag mitt i veckan i oktober så det var inga problem för oss att hitta platser. 
 Någonstans läste vi att detta var ett av Spaniens mest besökta turistmål. Kan så vara, men vi rekommenderar ändå ett besök under lågsäsong. Om man bortser från tingel-tangel butikerna är det väl värt ett besök. Hög klar luft och utsikt kan vara en god omväxling mot strandlivet! Bilderna härifrån talar nog för sig själva.....
Som vanligt hittade matte en katt..... Denna var frisk och välmående med gott hull. En riktig liten fotomodell verkade det vara. Säkert var den van vid att bli fotograferad där den låg och kikade ut över omgivningen.
Vi vill som vi ofta gör, påpeka att det finns 150000 hemlösa katter bara i Sverige. Katter ska kastreras! Har man inte vett att lägga pengar på det ska man inte skaffa katt. 
Nu njuter vi av anblicken av denna fina misse och gläds åt att det även finns djur som mår bra!
 
 
 
 
 

Kommentera här: