Ännu mera cykling- till les fonts de l´algar

Nu har vi minsann fått blodad tand på cykling! Idag tog vi oss en tur till vattenfallen "les fonts del l´algar". Det var 17 km från vår camp, inte så långt, men oj vilka backar vi passerade! Vi körde genom fruktodlingar och små byar redan tidigt på morgonen då det var svalt ute. Men, har ni inte battericyklar ska ni inte ge er på detta, för det var ganska jobbigt när solen kom upp och värmen tog över.....
Själva vattenfallen är ett härligt mål. Man kan bada i kristallklart vatten och vandra längs flodbanken. Det finns en restaurang med utsikt över en del av vattnet, sedan finns det flera andra alternativ nere i "byn".
Här är ett av de mindre fallen....
 Precis som i Guadalest var här härlig frisk och klar luft. Det saknar man efter att ha stått ett tag vid kusten. Både husse och Salt provade på att bada i den fina naturen. Husse simmade in till de bortersta fallen och tyckte det var skönt i vattnet. Vi vill ju gärna hitta lite lugna och avskilda platser, och det gjorde vi genom att nonchalera stoppskylten som sa att man inte fick gå längre..... Det var bortom den det var som vackrast.
 Inne i själva naturområdet är hundar välkomna i koppel under lågsäsong. Under högsäsong får vi inte komma in alls! Har ni hört så dumt...... Vi som tyckte det var ett jätteroligt utflyktsmål med många skutt över stenar och plask i vattnet!
 Nu valde vi att bada på en lite undanskymd plats, men det fanns flera organiserade badplatser där man kunde dyka eller gå i på lite lugnare sätt. Det fanns också ett picknickområde med fina murade bänkar i berget, liksom ett campingområde. Man kan vandra genom en gammal akvedukt som numera är torrlagd. Mysigt!
 Det var tur att vi fick vila oss i denna oas under dagen. Det blev nämligen en seg cykling hem igen.... Matte och husse tyckte de hade stela ben dagen efter. Vi hundar var däremot lika pigga som vanligt. Nu väntar vi på nya äventyr i våra fina cykelkorgar!
 
 
 
 

Kommentera här: