Borgafjäll, Dorotea, Lappland

Hurra, hurra, det blev en vinterresa till snö och kyla! Härligt tycker jag, även om jag inte gillar att få snöklumpar under tassarna...... 
Vi gjorde en repris och åkte upp till vackra Borgafjäll för att få lite riktig vinter en vecka. Här finns det  mesta, vackra vyer, fantastisk skidåkning både utför och på längden, flera bra matställen, spa och barer, skoterleder och skoteruthyrning. Tänk att allt detta finns på en så liten ort!  Det finns ca 75 bofasta invånare här vid vägs ände. Ja, vägen tar faktiskt slut här, sedan är det bara vildmark.....
 Vi hundar tyckte det var kul att busa i snön..... Men, kallt var det så vi fick ha vinterkläder på. Det är ju tur det finns även för oss fyrbenta så vi kunde vara ute på långpromenad......... Här ser ni Salt i tjusig dress!
 Vi bodde på campingen där det är fullt med vintersportälskare och skoterfantaster! Mycket trevliga och välkomnande grannar hade vi i husvagnarna bredvid oss. Campingen har fått nya ägare och därför bytt namn från Björnidet till Borgafjäll snowcamp. Hoppas det ska gå bra för de nya ägarna!
 
På hotell  Borgafjäll provade vi både deras Spa och deras Pub. I den sistnämda var det full rulle när coverbandet Kvartiåtta spelade. Vi besökte också några gånger deras fina Hylla där man kan få något gott att dricka framför den sprakande brasan.
 
Lite skidåkning blev det med i Borgabackarna. Där finns 3 liftar och 13 nedfarter.  Både svart pist, offpist, funpark och barnbacke hittar man här. Kolla utsikten uppifrån backen! Fantastiskt!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Siv Åkesson:

Fantastiskt vackert. 👍

Kommentera här: