Varmt i El Puerto de Santa Maria, utanför Cadiz, Spanien

Det blev varmt i pälsen för denna vovven när vi kom till Spaniens sydvästra Atlantkust. Pust och flämt..... Tur det finns ett stort hav att svalka sig i..... Jag doppar i och för sig oftast bara tassarna för jag är rädd om min fina päls..... Men leka på stranden är väldigt roligt, för att inte tala om att rastas längs strandpromenaden och träffa nya spanska kompisar!
Vi kom fram till vår camping på kvällen och möttes då av denna vackra solnedgång på stranden utanför.
 Självklart blev det nästa dag en stadstur i lilla staden El Puerto de Santa Maria. Det verkar vara en av spanjorernas egna semesterstäder så god mat fanns det  överallt. Mitt på dagen måste man ju äta tapas, så det gjorde vi. Kolla vad gott! Matte är alldeles galen i bacalao (fisk) och jag själv nosar snabbt reda på ost eller korv......
 Från den lilla staden var det enkelt att ta en tur över till större staden Cadiz med katamaran. Dessa båtar går en gång i halvtimmen hela dagen och man kommer i land mitt i centrala delarna av de gamla historiska kvarteren. I Cadiz fanns mycket vackert att titta på, katedralen är en självklar punkt under dagen om man är intresserad av historia.
 
Det fanns mycket att strosa runt och titta på, det är alltid spännande att kika in i smala gränder eller att sätta sig på någon av kvartersbarerna och titta på folklivet.. Cadiz har varit en köpmansstad där stora fartyg en gång i tiden kom in i hamnen med varor de hämtat i andra länder. Det har också funnits en tobaksindustri, vilket syns tydligt på de minnesmärken och statyer man rest.
 

Kommentera här: