Vacker stadstur i Almeria, Andalusien, Spanien

Vi hade några härliga dagar i  den vackra och historiskt viktiga staden Almeria. En plats där den moderna tiden på ett självklart sätt existerar parallellt med historien. Almería grundades redan på 900-talet som en försvarutspost av Abd-al-Rahman III, då han byggde fortet  Alcazaba. Detta finns kvar än idag och är en fantastiskt utsiktsplats att besöka och vandra runt i! Man hade redan på den tiden avancerade bevattningsanläggningar och därigenom härliga trädgårdar på fortet. 
 I Almería syns spår av det muslimska styret än idag..... Liksom katolicismens kännemärken, här i form av San Christobal som står högst uppe på berget och vakar över invånarna.
 När man vandrar runt i omgivningarna hittar man intressanta detaljer överallt. Här en port uppe i fortet, samt en utsmyckning från katedralen nere i staden.
Det fanns mycket mer att se, både i staden och i regionen, så hit kommer vi att återvända. Vi bodde på en liten camping alldeles på stranden, 4 km från centrum och tog lokalbussen in. Det tog bara 10 min, så det fungerade utmärkt för en husbilshund! Här ser ni staden breda ut sig nedanför berget  där statyn av San Christobal står. Tjusigt!
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Isabelle:

Vilka fina bilder!

Kommentera här: