Kurbad och vacker höst i Bad Krozingen, Freiburg,Tyskland

Så var det dags för ännu ett återseende..... Kurbadet i Bad Krozingen, utanför Freiburg. Här har vi varit förut och då tyckt så bra om det att vi nu återkom!
Här finns det en fin ställplats alldeles vid badet "Vita Classica". Den ligger vackert och man har nära till allting, både badet och kuranläggningen, men även den lilla byn och hela den stora kurparken. Nu med höstens färger på naturen var det magiskt vackert...... Det blev bad för både två och fyrbenta, men de tvåbenta var förstås halva dagen inne på kurbadet och plaskade runt. Det finns varma utomhusbassänger, jacuzzi, kallbad, riktigt varma terapibassänger inomhus, träningslokaler, bastu, massage m.m........ man hinner inte med allt på en dag.
Som ni ser här på skulpturen är det alldeles undergörande att bada här i det speciella vattnet!
 I den vackra kurparken gick vi långa promenader. Här finns mycket att titta på, det finns roliga installationer lite överallt. Sen finns det såklart café och restaurang, samt en utomhusbar där man kan ta sig något gott att dricka på kvällen. Även vi hundar var välkomna där och fick t o m egen stol att sitta på! Det gillar en husbilshund......
Under morgonpromenaden hittade vi de här fina planteringarna. Man satte penseér nu sista veckan i oktober! Det är tydligen milda höstar och vintrar just här.....
 Matte mindes det fina och häftiga utomhusbiblioteket i parken sedan förra besöket och ville se om det stod kvar. Och det gjorde det! Där kan man låna en bok och slå sig ner i parken för att njuta av det skrivna ordet en stund. Hur mysigt är inte det?
Vi blev väl kurerade och utvilade på denna fina plats. Den kan vi varmt rekommendera till andra! Säkert är att vi själva återkommer nästa gång vi är i krokarna! 
Se här ännu en bild från den vackra kurparken. Ett himmelrike att gå runt och lukta på för oss hundar!
 
 
 
 

Kommentera här: